2012. június 28., csütörtök

Fejlesztőeszközök otthonról – Lego


E fiúból építész lesz, akárki meglássa. Vagy zsebtolvaj, esetleg kukabúvár, mert mindkét objektum kifosztása módfelett érdekli.

A lego nagyszerű játék, nem vitás, de azt nem gondoltuk, hogy ilyen hamar Marci kedvencévé válik. Legjobb apával játszani, de ha ló nincs ugye, akkor én is megfelelek. Garázst építünk. Mindig. Ha esetleg mással próbálkoznék, szemöldökösszehúzás, fejrázás, legrosszabb esetben az építmény megrugdosása a válasz. Az építési szisztéma a következő: a szülő megépíti az alapot, a födémig együtt építkezünk, azaz mutatjuk Manónak hogyan tegye kötésbe a legotéglákat, hogy stabil legyen az épület, aztán egyedül épít tovább, míg el nem fogy az építőanyag. A garázs tetején többnyire tornyok törnek a magasba, és néhány virág is kinő odafenn.

Építkezés közben remekül lehet balkezezni. Magától ugyan nem igazán használná, de ha kérjük, akkor bal kézzel is lenyomkodja a téglákat, ill. szétszedi az összerakott darabokat. Egyelőre nem kell vitrinbe tenni az elkészült garázskatedrálisokat, az építkezés után nyugodtan szétszedhetők. Van, hogy akár fél órán át is adogatom neki a kettessével összerakott legokat, ő pedig szétszedegeti és bepakolja a dobozba. Legtöbbször sajnos hamarabb elfogy a türelme, de nagyon örülök annak, hogy ennyire együttműködő, és  pusztán szavakkal ilyen könnyen irányítható. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése