2013. április 23., kedd

Always look on the bright side of life


Bár egy szembetegségnek köszönhetően egy ideje csak az élet homályos oldalát látom, legalábbis bal szemmel, de az udvaron és a melléképületben levő orbitális kupit nézve hihetetlenül kiélesedik a látásom, és konkrétan a sírás kerülget. Ilyenkor jön az én uram, és a fülembe suttogja, hogy rendben lesz minden, előbb-utóbb a lomoktól is megszabadulunk, de tudom-e, hogy mennyibe kerül egy konténer, és néztem-e mostanában a zsebünkbe. 


Kiderült továbbá, hogy állatunk is van, és sajnos nemcsak az a fácánkakas, amit időnként a kertben látunk sétálgatni. Az egér az, amivel nem számoltam a falura költözés örömmámorában. Vasárnap be is lógott egy a házba, az uram kiebrudalta, én meg próbáltam segíteni, de inkább csak sikítoztam. Irtózom tőlük, abba meg bele sem merek gondolni, hogy esetleg patkány is beköltözhet a portára. Gondolom, remek kis fészkelő hely várja őket a bezsákolt ruhák között. A szomszédban vannak állatok, igazi terülj asztalkám, nálunk meg szuper kis albérlet. 

De igaza van az uramnak, nem kaphatunk mindenbe bele, a kidolgozott projekt terv szerint kell haladnunk. Merthogy olyanunk is van, határidőkkel, ok-okozati összefüggésekkel, nem ám ész nélkül teszünk-veszünk a portán. Mindenesetre a ház ajtaját mostantól hisztérikusan zárom, és létrehoztam egy konténer-alapot: kétszázasokat gyűjtök egy perselyben. Állítólag valakinek néhány hónap alatt összejött így a nyaralás ára. Mi egyelőre legfeljebb a Margitszigetig jutnánk, de elszánt vagyok, és amint odaköltözünk, szerzek egy macskát.

A perselyt most találtam a lomok között. Égi jel.

4 megjegyzés:

  1. Majd kell egy macska. Az amúgy is kötelező kellék. :D
    Igen, a konténer elég drága, van konténerdíja és napidíja is. Nálunk sok bontás volt, fordult néhányat a konténeres ember. Viszont minden egyéb építőiparban hasznos szakival ellentétben ők mindig állati pontosan jöttek, és egyáltalán nem kellett rájuk várni!
    Ezt a tervszerűséget nagyon irigylem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Be kellett ismernünk, hogy nem vagyunk zsenik, és a káoszon át nem látunk semmit. A listáinkkal lassan már ki lehetne tapétázni a nappalit :)

      Törlés
  2. Remélem a szembetegség kezelhető valahogy!
    Az előzőhöz: fú, azért mekkora szerencse, hogy az urad résen volt!!! Örülök, hogy ki lesz javítva a hiba kémény ügyileg!
    Ehhez a bejegyzéshez: én is egyből egy cicára gondoltam megoldásképp, én amúgy is nagy macskabolond vagyok. :) Annyit még elárulok, hogy nekem volt 2 patkányom. Na nem beszöktek, hanem önként vásároltam őket, és amúgy igazán cuki és tiszta lények, lehet, hogy a félelmed csökkentése érdekében valamikor keresek róluk képet, mert igazán bűbájosak voltak. (Persze ha csak úgy besétálna egy a lakásunkba, annak én sem nagyon örülnék :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, megmaradok, és látni is fogok újra, állítólag :)
      Az egerektől gyerekkorom óta ráz a hideg, de muszáj lesz leküzdenem, ha állatokat akarunk tartani. Jól nézne ki, ha takarmányért menve állandóan sikítoznék! A macskákat én is nagyon szeretem, de semmi pedigré, leginkább egy cirmos vagy fekete-fehér házimacseknek örülnék. Remélem ő meg az egereknek :)

      Törlés