2013. április 10., szerda

A Fiúbéka, a Toyota meg a konfliktus


Elalvás előtt mindig mesélünk Marcinak, és ezen kívül is elég gyakran, ha megjelenik egy-egy könyvvel és elhangzik az Anya olvas! - felszólítás. Mióta nem szenved lapozási kényszerben, végre lehet valóban olvasni is neki, de esténként főleg fejből mesélünk. A történet főhőse még mindig egy kétéltű, de nem akármilyen, hanem a Fiúbéka. Vele esnek meg mindenféle kalandok, a történetet Marci közbeszólásai és a napunk eseményei alakítják. 


Vasárnap az uram volt mesélő, és ezúttal úgy alakult, hogy én is végighallgattam. A sztorija mit sem változott az elmúlt hetek alatt, kb. így hangzott: 
- Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Fiúbéka. A béka reggel felébredt, megreggelizett, találkozott barátjával, a Katicával, aztán elmentek kirándulni. Először villamosra szálltak, aztán inkább busszal mentek tovább. Végül rájöttek, hogy sokkal jobb lesz Toyotával utazni, és így is tettek. Este hazaautóztak, vacsoráztak, fogat mostak, megfürödtek, és elaludtak.

A tegnapi puszi-osztáskor javasoltam neki, hogy eressze hosszabb lére a mesét, és bonyolíthatná  is kicsit a cselekményt. Például kitalálhatna új szereplőket, vagy tehetne a történetbe egy kerékcserét vagy egy  kis konfliktust. Elég értetlenül nézett rám…

Később hallom a szomszéd szobából:
- Na gyere Manó, rakunk a Toyota meg a béka napjába egy kis konfliktust. De milyen konfliktus legyen? Anya tudhatná, hogy egy japán autóval úgyse lesz semmi konfliktus…

4 megjegyzés: