2013. április 22., hétfő

"A bizalom jó dolog. Az ellenőrzés még jobb."


Hétvégi esetünk is mutatja, hogy Lenin nem mondott butaságot.

Előzmény, hogy a régi nappali díszét, a kandallót elbontotta az én uram, nem maradt más utána, mint egy lyuk a falon (=kéményen). Szombat délután, ahogy a kazánházban pakolásztunk, látom ám, hogy az uram összehúzott szemmel vizslatja a kazánt. Majd végigfut a tekintete a falon a plafon irányába. Megint kazán. Megint plafon. És igen. A kazán ugyanabba a kéménybe van bekötve, amibe egykor a kandalló küldte a füstöt, amin a lyuk tátongott, és ami előtt most szépre glettelt gipszkarton fal húzódik.

Emberem nem egy hazárdjátékos, de most az új járólapok árába mert volna fogadni, hogy a lyukat nem zárták le szakszerűen, sőt be sem téglázták, csupán eléhúzták a gipszkartont. Fel is hívta a kivitelezőt, hogy referáljon a felfedezéséről, és annak ijedt hangjából arra következtetett, hogy ha nem veszi észre a mulasztást, bizony eséllyel patkoltunk volna el egy szép téli éjjelen szénmonoxid mérgezésben.

Egyébként sem végeztek azzal, amit múlt héten ígértek, bár mi egy pillanatig sem hittük, hogy fognak, sok volt a vállalás ennyi időre. Viszont a glettelés nagyon szép lett.

Mostantól ismét többször is elmegy hetente az uram a házhoz, és megint alig fogjuk látni őt. Úgy látszik, ez az ára, hogy haladjon, méghozzá jól haladjon a munka. 

2 megjegyzés:

  1. Na hát ez a kémény-ügy durva!

    Nálunk is most csúsznak szét a mesterek, mert msot van az aktívabb időszakuk, és hajlamosak túlvállalni magukat. Pedig már nincs sok hátra. Most szólt az ács, hogy egy hónap múlva tud jönni, úgyhogy addig jönnek vissza a kőművesek, és sürgősen padlólapot és csempét kell vennünk. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak tették a munkások a dolgukat, eszükbe sem jutott, hogy a kémény használatban lesz. Mindegy, a lényeg, hogy most már minden rendben.
      Igen, korábban nekünk dolgozott a rossz idő, minden ment határidőre. Nálunk most sem vészes annyira a csúszás, de jobb lenne, ha ennyi sem lenne, igaz? :)

      Törlés