2013. január 31., csütörtök

Sírva örülős


Az már régen felfedeztük az urammal, hogy az élet nekünk nem adja olyan egyszerűen a kincseit, mint másoknak a környezetünkben. Persze megint másoknak biztosan még nehezebben adja, de ezt ugyebár nem szoktuk észrevenni…
Szóval nekünk mindig jóval többet kellett dolgoznunk az előrejutásért, családalapítás, egészség, iskola, munka, és a pénzügyek frontján, mint amennyit feltétlenül szükségesnek éreztünk.
Aztán tegnap egyik területen beköszöntött végre az aratás, az én uram sikeres államvizsgát tett, nem is akármilyen  minden részjegye jeles. Utána úgy érezte magát, mint a fuldokló, aki végre levegőhöz jutott (egy kicsit én is), és örült, hogy nem vált be a jóslata, miszerint Marcinak hamarabb lesz diplomája.

Sokáig nem tartott az öröme, mert a sokéves kemény munkája gyümölcseként múlt héten kapott céges autóját - amivel ügyfélhez ment, és szabályosan parkolt – ma délelőtt valaki nagyon csúnyán meghúzta/törte. Az illető természetesen kámforrá változott, és hogy nem is vagyok meglepve, na ez a gáz. Emberem morzsolgatja a könnycseppeket, mert autómániás lévén máris a szívéhez nőtt a kocsi (mutassatok még valakit, aki fizet azért, hogy a vállalati autója zárt parkolóban álljon), de szerencsére nem neki kell kiegyenlítenie a kárt, ha feljelentést tesz a rendőrségen, igazolván, hogy nem ő volt a felelős. Hogy kivitelezze a fenti műveletet, a jelen pillanatban is az illetékes szolgáló és védő szerv hivatalában üldögél valószínűleg kávét kavargatva és vidáman fütyörészve.

Minket pedig reggel műszaki okok miatt kiebrudalt a villamos, én pedig hátrahőkölve a soksávos úton keresztülhömpölygő és a megállóba érkező buszt elözönlő emberhordától, felkaptam a fiamat, és keresztülvágtattam vele az Árpád hídon, hogy időben odaérjünk tornára.
Sütött a nap, a hajamat szanaszét fújta a szél, a hátamon csurgott a víz, de a fiókám rettentően élvezte.
- Anya boszor(kány)! Anya szalad, jó! Anya néz! Ott a Duna! Anya, anya, néz, néz! Duna! Ott a Duna!

Az öröméért esküszöm, megérte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése