2012. szeptember 6., csütörtök

Történt az Úr 2012. esztendejében

A napokban érkezett egy értesítés az adóhatóságtól, miszerint meg kívánják tekinteni az ingatlant, ami még nem is a miénk, gondolom azért, nehogy véletlenül kevesebb illeték megfizetésére kötelezzenek bennünket a későbbiekben.
Utasítottak, hogy adott napon reggel 7.30 és 9.30 között tartózkodjunk a helyszínen és tegyük lehetővé a bejutást. Név, telefonszám megadva, ha kérésünk lenne.

Lett is, méghozzá az, hogy tegyük kicsit későbbre a randevút, mivel emberem nem áldozna erre értékes, és főként kevés szabadnapjaiból, mi Marcival pedig tömegközlekedünk, és ha nem muszáj, nem kelteném fel hajnalok hajnalán (két óra az út átszállással + elkészülni, kijutni az állomásra),  hogy fél nyolcra odaérjünk.

Felhívtuk a megadott számot, morcos hang vakkantott a telefonba, és közölte az alábbiakat:
·             Nem ő XY, akinek neve és száma szerepelt az értesítésben, viszont ennek ellenére ő fogja ellenőrizni, hogy  adócsalók akarunk-e lenni, avagy nem. (XY nevét bizonyára csak viccből írták oda.)

·         Ne gondoljuk, hogy kapunk új időpontot, egy évre előre be vannak osztva, nem lehet másikat kérni. (Két hete írtuk alá a szerződést, de nyilván jó képességű látnokok dolgoznak náluk, akik már hónapokkal ezelőtt lestoppolták nekünk ezt a két órát.)

·          Na jó, mégiscsak lehet másik időpontot kérni, de nem telefonon, és mit képzelünk, hogy az e-mail címről érdelkődünk? Ők nem olvasnak/írnak e-mailt!

·        Tessék levelet írni, abban megadni a kért időpontot, de ne túl szűken, pl.10 után, majd ajánlva elpostázni. Nem, a napot nem javasolhatjuk, majd ők eldöntik, melyik napon lesz, aztán szintén postai úton értesítenek minket.



„A hó meg csak hull....”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése