2012. szeptember 18., kedd

Minden rosszban van valami jó


Egy kedves tanárom mondogatta volt: Mindenben meg kell találnunk a humort! 
Tehát:  Egy rabbi, egy pap és egy kacsa...

Tényleg igyekszem, de sok esetben nem sikerül, például most sem Marcus balesete kapcsán. Biztosan az az orvos is ezzel próbálkozott, aki – No itt van még egy flambírozott baba! – felkiáltással üdvözölt minket, de egyelőre nem tudok nevetni. Viszont a címben szereplő ordas nagy közhely valóban bejön nálunk. Többnyire.

A baleset napján Marci nagyon elesett volt, sokat aludt, az ébren töltött néhány órát pedig az ölemben üldögélte végig. Másnapra torokgyulladás miatt belázasodott, és két napig nem tudtam tartósan lehúzni, noha megvolt a kúp, borogatás, hűtőfürdő, ami csak kell. Lázasan szintén nem volt valami aktív, néha játszogatott kicsit, de leginkább a kanapén összebújva érezte jól magát, keveset evett, és továbbra is sokat aludt.

Hogy mi ebben a jó?
Az, hogy ezekben a napokban igazán jó dolga volt a sérült kis jobb kezének. Nem nyulkált mindenhova, nem koszolta össze a kötést, nem igazán volt esélye a fertőződésre, újabb sérülésre. 
Most bezzeg! Tegnap már fedőkötést tettünk az eredeti burkolatra, hogy inkább azt koszolja, remélve, hogy így legalább nem hord le az orvos a sárga földig, amiért nem vagyok képes egy kétévest rávenni, hogy vigyázzon a keze tisztaságára. Ma pedig egyenesen a fogával igyekezett megszabadulni a vadi új pólyától, egészen sikeresen.

Az is hasznos volt, hogy jó nagy kötés került a kezecskére, így ha akart volna sem tudott olyan hatékonyan dolgozni vele, mint korábban. A szokásosnál többször szorult hát a balra, és használta is szépen. Sajnos nem tartott sokáig a kímélet, néhány nap után már visszaállt a régi rend.

Holnap végleg lekerül a kötés, elég rátermettnek találtattam ahhoz, hogy személyesen vegyem le, két hétig vigyázzak a sebre, ecseteljem, majd egy utolsó raportra visszatérjünk a kórházba.

Mégis találtam valami humorosat! Az egyik orvos vezetékneve a sebészeten: Sült.
Ha-ha-ha.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése