2012. szeptember 12., szerda

Nem tudod átvenni


Úszás után, mint minden kedden, az előtérben levő vízautomatához sétáltok. A gyerekedet távolabbra állítod, és megkéred, ne jöjjön közelebb, hisz jól tudod, minden gomb kihívást jelent számára és a gép forró vizet is ad. Poharat teszel a hideg vizes csap alá, majd végignézed, ahogy egy pillanat alatt melletted terem, és megnyitja a forró vizes csapot.
Nincs időd gondolkodni, a gyerekkezet a hideg víz alá nyomod, mindketten eláztok, átvillan az agyadon, a pelenkátlanság miatt váltás nadrágot hoztál, de felsőt nem.  A recepción fiatal lány telefonál, érkezik az elsősegélydoboz, közben a zokogó gyerekedet öleled, és reménykedsz, hogy nem olyan súlyos a helyzet, bár majdnem az egész kézfejéről lejött a bőr felső rétege. A bekötözött kezecskére hideg vizes zsebkendőt borítasz, és megköszönöd a törölközőárus lánynak, hogy addig mikrózta gyereked pólóját, amíg meg nem száradt.

Nem ismered a környéket, útbaigazítanak, merre találsz gyógyszertárat, szerencsére mellette van egy gyermekorvosi rendelő. Bár nem tartoztok ide, azonnal fogadnak, fertőtlenítik, átkötözik, írnak fel fájdalomcsillapítót. Megkérnek, fogd le a gyereked, de szükségtelen, nem tiltakozik, nem rugdos, megadóan tartja a kezét, arcán peregnek a könnyek. A patikában sor áll, de előre engednek, ahogy gyógyszerész rád néz: Anyának most nem szabad! - kevés híja, hogy te is zokogni kezdj. 

Hazafelé a buszon, hatni kezd a gyógyszer és a sírástól elfáradt emberke a válladra ájul, te csak öleled, és eszedbe jut az a két évvel ezelőtti délelőtt a kórházban. Nézted, ahogy méreténél jóval nagyobb ruhában, párnahuzattal betakargatva, nyugodtan alszik, miközben idegenek döntöttek a sorsáról, és te megígérted neki, nem engeded, hogy bármi baj érje.

Többen érdeklődnek kedvesen, egy srác jelez helyetted, segít leszállni, hálás vagy a figyelmességért.
Mikor beléptek a lakásba, felébred, nem éhes, csak iszik egy keveset. Nem teheted le, azonnal sírni kezd, ezért hosszasan ültök a kanapén, a pillák egyre nehezebbek, egyszer még felnéz rád: anya, anya! - és lecsukódnak. Annyira szeretnéd, de a fádalmát nem tudod átvenni. Sokáig ringatod még, mielőtt a szobájába viszed.
Végigalussza a délutánt, estére jobb a kedve, de még mindig rengeteget bújik. Közben lemondod a heti tornákat, és felhívod saját gyermekorvosodat, aki a sebészetre irányít benneteket.

Nem lesz semmi baj!

4 megjegyzés:

  1. Szegénykém! :( Gyors gyógyulást! Tényleg kár, hogy nem lehet átvenni a fájdalmukat. Az én szívem is majd megszakadt, mikor a konvektor leszedte a bőrét, és fájdalmasan sírt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még egy torokgyulladást is öszzeszedett bónuszként, két napig borogatás, hűtőfürdő... Ma már úgy tűnik, jobban van.
      Borzasztó volt nézni, ahogy szenved, hogy ott voltam, és nem tudtam megakadályozni.
      Remélem, Hannimanni jól van már, és a költözés is halad.

      Törlés
  2. koszonom ezt az emlekeztetot. ma van a nagy nyolcadik szulinapja, es egyszeruen ugy beporgott, hgoy nagyon probara teszi mindenki turelmet a csaladban. hat nem vagyok - voltam - eppen unnepi hangulatban. ez ugy jott, mint egy finom razas, hgoy az ember emlekezzen, mirol is szol egy szulinap.

    VálaszTörlés
  3. Nincs mit, örülök, hogy "segíthettem":) Isten éltesse sokáig Elsőszülöttet!


    VálaszTörlés