2013. február 20., szerda

Nem szokta a cigány a szántást


Jómagam mostanáig nemigen forgattam kalapácsot, hacsak nem diótöréshez,  így aztán a második kőműves-inasként töltött hétvégém után még mindig kissé összetörtnek érzem magam. Ugyanakkor végtelenül büszke vagyok, mert sikerült elvégezni mindent, amit elterveztünk.

Vasárnap kettecskén mentünk otthonról haza a kellemes öt fokba . Alig érkeztünk meg, hívott az építő, hogy itt vagyunk-e, mert ha igen, tíz perc múlva nálunk lesz a villanyszerelő. Ott is volt, és rögtön munkához látott. Először sietve áramtalanította az egész házat, majd megbeszélték az urammal, hogy valamennyit visszavarázsol, főleg a hétfőn érkező kőművesek miatt, de mi is örülnénk, ha például működne a flex. Egy-két dekoratív zsinór és hosszabbító segítségével meg is oldották a problémát, jövő hétvégén pedig emberemmel újrakábelezik az egész házat, mivel a központi kábelkorbács a megnyitni kívánt főfallal együtt el  fog tűnni. A régi nappaliból két szoba lesz, itt át kell helyezni egy mennyezeti lámpát, egy másik helyét kialakítani, konnektorok helyét megtervezni, stb. Mialatt ők megbeszélték a tennivalókat, én levertem a maradék csempét a fürdőben, és ismét percekig gyönyörködtem a rendkívüli lila színű kádunkban.

aranyrudakat nem, csak a treff királyt falazták be az elődök
Délután elkezdtük kivésni a Nagy Nappali Szekrény téglaoszlopainak helyét. A ház építői nem spóroltak a vakolattal, legalább másfél centit kellett leverni, hogy előbukkanjon végre a tégla. Az uram flexel végigszaladt a megrajzolt vonalakon, azután, mikor már nem láttunk a portól, és vályogot köptünk, jöttem én a vésővel és kalapáccsal. Gyakrabban kellene vakolatot vésnem, csodás karizmaim lennének. De jelenleg csupán akkorák, mint egy mókusé, viszont külön-külön érzem mindegyiket. Emberem kivéste a bergmanncsövek helyét is a falban, be is csövezte, az építőknek már csak vakolni kell. Nem hittem, hogy ilyen sokáig fog tartani, este tíz is elmúlt, mire végeztünk, kihordtuk a sittet és felsepregettünk.

kész a vésés kb. egyharmada

HH Hétfőn már dolgoztak az építők, hétvégére állni fognak az új falak. Megy ez.

5 megjegyzés:

  1. Ez igen, épültök,szépültök! Haladtok rendesen. Olyan izgalmas. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye :)? Alig várom, hogy holnap megint mehessek. Az uram kétszer is volt kinn a héten, szerinte rá sem fogok ismerni:))

      Törlés
  2. nagyon klassz, rengeteget dolgoztatok!eleinte mis is levertuk itt-ott a vakolatot, de foleg a ferjembol eleg hamar kifogyott a lelkesedes. o ugy gondolta, inkabb gizessuk ki azt a ket napot a komuveseknek pluszban, de nem akart napokat eltolteni vakolatleveressel es padlofelszedessel. de mondjuk nekunk nem is lett volna eleg erre par nap, az egesz hazban meg kellett csinalni. :)
    milyen lesz ez a szekreny?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi szívesen csináljuk, nagyon szeretünk együtt dolgozni. Az én uram amúgy is egy ezermester és van pár dolog, amit nem bízna másra (pl. a bergmann csövek helye). De hagytunk azért sok-sok munkát a kőműveseknek is, még a végén unatkoznának :))
      A szekrény, vagy inkább polcrendszer semmi extra,tégla falak fa polcokkal. A falak már állnak, hétvégén fotózok majd.

      Törlés
    2. jol is teszitek, egesz mas, ha az ember maga is reszt tud venni! a ferjem nem eppen aranykezu mester.... :))

      Törlés