2013. március 25., hétfő

Egyedül, jó, persze!


Manófalvink egyre akaratosabb emberkévé cseperedik, az utóbbi napokban elkezdett óvatos hisztiket produkálni. Nagyon vicces ilyenkor, hátrafeszíti magát, tiltakozik veszettül, aztán könnyes szemmel a nyakamba csimpaszkodik. Egyébként is megnőtt a napi ölelgetés-adagja, főleg délután és este igényli, hogy az ölembe kucorodjon.




Egyre többször hangzik el:
- Egyedül!
Nincs ám séta kézen fogva, hová gondolok? Majd egyedül! És csakis oda, ahová Őmanósága óhajtja. Azaz lecövekelünk a járda szélén és nézzük az autókat. Aztán megnevezzük őket. A biztonság kedvéért a színüket is. A parkoló valóságos Kánaán, ott továbbképzést kapok, hol van az első lámpa, a hátsó, aki pufogó, a jel, és számba veszi a kerekeket is. Általában igen sok autó áll a parkolóban, lassan haladunk.

Amúgy egyre jobban hasonlít az apjára: benzin csorog az ereiben, ha választhat egy motorkatalógus és egy meséskönyv között, nem kérdés, melyik mellett dönt. Leeszi a kolbászt a kenyérről, imádja a barackbefőttet és a Rém rendes családot.


Másik szavajárása:
- Jó, persze!
Annyira édes, amikor a helyzet komolyságát átérezve, cseresznyeszáját összehúzva azon dilemmázik, melyik zoknit válassza reggel, míg végül rá nem kérdezek:
- Jó lesz ez a piros?
- Nem. Kéket! Nínóautós!
- Ez megfelel?
- Jó. Persze!



Elalvás előtt gyakran elmondom neki József Attila Altató című versét. Az utolsó „Aludj el szépen kis Balázs” után mindig válaszol egy vékony hangocska:
- Jó.
Időnkét hozzáteszi még:
- Persze.
Majd mellém kucorodik, megfogja a kezem, a lábára teszi, hogy simogassam, és pár perc múlva hallom lassú szuszogását. Hogy cseppfolyóssá olvadok-e? Ó, persze.




2 megjegyzés:

  1. Azok a szemek!!! Jóképű legény ez a Marci! Biztos könnyen az ujjai köré fogja csavarni a lányokat! :)

    VálaszTörlés