2013. március 5., kedd

Apa, anya épít házat… Marcinak!


Fiókánk szerint ezért lépünk le minden szombat hajnalban (aktuálisan fél ötkor keltünk, nem vagyunk normálisak), muszáj hát megfelelnünk az elvárásoknak.


Szombaton délelőtt három építőanyag forgalmazó üzletben jártunk, és ugyanennyi alkalommal tévedtünk el a körforgalmak városában. Keresgéltünk csempét, járólapot, ajtókat, radiátorokat. Az eredmény sajnos elég siralmas lett. A nappali-konyhába szánt járólap dolgában elég könnyen dűlőre jutottunk, sikerült küllemben, árban, minőségben elfogadhatót találnunk. Aztán kb. ennyi. Megnéztünk huszonötezer féle falicsempét, de egyik sem kiabált utánam, hahó én vagyok az igazi. Megnyugtató viszont, hogy legalább a számunkra megfizethetetlen kategóriából sem. Szaniterek terén ugyanez volt a helyzet, az ajtóknál dettó. Ez utóbbiból kaphattunk volna olcsón gyenge minőséget, jó drágán pedig kicsivel jobb, de még mindig gyenge minőséget, amik ráadásul nem is voltak szépek. Mindegy, végül is van még időnk keresgélni, csak örültem volna a meglátni és megszeretni csodájának, vagyis leginkább annak, ha nem kellene sok-sok órát töltenem a bemutató termekben való kapd el a gyereked játékkal nézelődéssel.

Apa és anya a hétvége további részében házépítés helyett archeológiai vizsgálatokat végzett, a vízrendszer feltárását tűzve ki célul. Mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy ragaszkodnunk kell az eddig is alkalmazott sufnituning módszerünkhöz, ezért aztán triumvirátusom a vésővel és kalapáccsal ismét munkába kezdett. Most éppen a vízszerelés mélységeit kutattuk, méghozzá igen óvatosan, kézzel, mert immár van víz a házban, és nem szerettük volna, ha nem a csapon, hanem mondjuk egy csövön ütött résen keresztül próbál távozni. 

véstünk kicsit...
Jah, a folyóvíznek köszönhetően a komfortérzetem hihetetlen mértékben megnőtt, nem kell már az ébredező kert szépségeivel ismerkednem, bár a csendes magány sem kivitelezhető, miután a legkisebb helyiség ajtaját (is) tokkal egyetemben eltávolítottuk.

aztán még egy kicsit...
Szóval megpróbáltunk rájönni merre futnak a vízcsövek - természetesen nem mindig a logikusnak gondolt irányba - és szépen, lassan kiszabadítottuk őket a falból.

aztán már sokat...
Az uram közben nagyon ráérzett az „építkezős ember” szerepére, csak úgy próbaképpen felverte az aljzatbetont a fürdőben, és mivel ment neki, tervezi, hogy megcsinálja az élet-térben is. Jó is lesz, mert a házunk ismét csak vicces kedvében volt, és falak kibontásával a plafonhoz hasonlóan a padlón is több centis szintkülönbségek kerültek napvilágra. 

a Tiszta udvar, rendes ház táblára még várni kell

5 megjegyzés:

  1. ejjha, ezigen! :)
    a hosszu hetvegen csaladi programunk lesz, de utana mar jok vagyunk egy talira! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már teljesen vendég-kompatibilisek vagyunk. Van három darab vasszékünk, és tizenegy fok a házban:)

      Törlés
  2. ez egyebkent tenyleg bamulatos, mennyire ti magatok tudjatok epiteni a hazatokat! egesz mas erzes lehet igy, meg ranezni is.
    korforgalmak varosa :))))
    csempe ugyben nem tudok okosat sajnos, mert tenyleg vagy a tucatjellegu van, nem tul izleses mintaval, vagy a szakuzletekben katalogusbol (!) valaszthatsz szepet, de nagyon draga, es ugy rendelik, szoval kulon egy projekt.
    en eleve minimalis csempet szeretnek csak, mert nem szeretem igazan, es mar azon gondolkodom, hogy inkabb a fal lesz szines, a csempe meg sima egyszeru feher, mert egyszeruen nincs olyan, ami olyan igazi lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Építésről egyelőre nincs szó, a rombolást nehezebb elrontani...:))
      Csempe ügyben nincsenek nagy elvárásaim, egyszerű, de azért szép fehéret szeretnék. Azt hittem, könnyű dolgom lesz, de tévedtem. Nekem nem elég ha egy darabot látok belőle, vagy a katalógus, tudom, mire képes egy jó fotós...Van még időnk, bízom benne, hogy meglesz az :)

      Törlés
    2. Pont ma neztem meg harom helyet csempe-padlo ugyben. a feszek aruhazban voltam, meg a Nagy epitoanyagtelepen, illetve az obiban. utobbiaban olcso a padlo. kozepsoben oriasi a valasztek. mar csak az lenne a jo, ha arban is kibekulnek az igazan szepekkel. :)

      Törlés