2012. december 1., szombat

Lábunk előtt a világörökség


Egy dombtetőn állva mondta ezt az ingatlanügynök, és széles mozdulattal úgy intett körbe, mintha nekünk akarná ajándékozni szemünk elé táruló egyébként igen-igen szép tájat.

De ne szaladjak ennyire előre, még csak ott tartottam, hogy a Tervnek megfelelően tavasszal megtaláltuk a Falut.
Mivel úgyis lendületben voltunk, gyorsan el is kezdtünk telket keresni. A lelkesedés hamar lelohadt, mert nemigen találtunk olyat, ami tetszett volna. Vagy az elhelyezkedésével volt baj (pl. főút melletti új parcellázású szántó, utat és/vagy hidat kellene építenünk, hogy járművel megközelíthető legyen) vagy a méretével. Tudomásul kellett vennünk, hogy az eladó telkek csak szerencsés esetben közelítik alulról az 1000 m2 –es nagyságot. Amellett az sem tetszett, hogy az új házak lakói láthatóan nem a falusi gazdálkodásra rendezkedtek be. Mindenütt ápolt gyep, kis virágoskert, térkövezett udvar, de sehol egy vetemény, vagy ól. Mi pedig olyan helyen szeretnénk lakni, ahol a szomszéd nem lepődik meg, ha tartunk néhány baromfit, vagy egy kecskét.
Egyetlen telek felelt meg az elképzelésünknek, nagy is, jó helyen van, még panorámás is, ha éppen van időd a tájat nézegetni, ajánlatot is tettünk, úgy tűnt el is fogadják, aztán mégis másé lett. Esténként sokat beszélgettünk az urammal, és bár nehéz volt feladni az álmainkat, arra jutottunk, az építkezés helyett talán praktikusabb (és olcsóbb) lenne venni egy házat, beköltözhetővé tenni, és évről évre újítani, ahogy a kereteink engedik.
Mondom én, hogy a Gondviselés is dolgozott, mert ugyanezen csendes utcában pár házzal feljebb is kint volt az eladó tábla. Megnéztük a dombra felfutó keskeny telket, ami tökéletes nekünk, pont olyan méretű (2000 m2) mint szerettük volna, rajta ház, melléképületek (még kemenceház is van!), mindez megfizethető áron, és bonuszként a tulajdonosok a létező legjobb eladók, akiket csak találni lehet.

A Terv sem borult igazán, miután mindenféle jogi bonyodalmakat követően csak augusztusban tudtuk aláírni a szerződést, és mivel a vételár egy részét a rókás cég kölcsönzi, csak nemrégiben fizettük ki.

Mindenesetre tavasszal építkezni fogunk, elkezdjük a házat otthonná varázsolni. Már alig várom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése