2012. augusztus 28., kedd

Pelenkátlanul


Bizony, ez az idő is elérkezett. Itthon a kislegény leginkább egy szál gatyában tartózkodik (még mindig 28°C körül van napközben, de mi szeretjük), alváshoz még adok rá pelenkát, de többnyire az is száraz marad.
Nem akartam erőltetni, úgy éreztem, nem érett még rá, nem is tudna egyedül ráülni, és miután semmiféle fejlődési versenybe nem szállunk be, pont nem érdekel, hogy kinek a gyereke mikor lett szobatiszta. Aztán feltünt, hogy elkezdte érdekelni a dolog,  fürdéskor minden este állva csurgatott a kádba, ha éppen nem volt mit, addig erőlködött, míg pár cseppet csak kipréselt,  ezért azt gondoltuk, veszünk egy bilit, és lesz, ami lesz.

A Nagy Bilivásárlást ketten ejtettük meg az urammal, hosszú-hosszú percekig tanakodva a polc előtt, a megfelelő alkalmatosságot keresve. Mert legyen zenélő, hogy inspirálja a gyereket, de ne idióta dallamot játszon, hiszen jó darabig nekünk is hallgatni kell. Mire végighallgattuk a bilirepertoárt már többen pislogtak szánkozva felénk. Miután kiválasztottuk a zenei aláfestést, jöthetett a szín kérdése. Én egy drapp pédány mellett tettem le a voksomat,  az illik a fürdőszobánkba, emberem egy sárgára szavazott, kacsás mintával, Maci úgyis nagyon szereti a kacsákat, és ki is tudja mondani. Jó, legyen a sárga.
Már a pénztár felé tartottunk, mikor eszébe jutott, hogy esetleg árthatunk Marci személyiség-fejlődésének (ezeket a szavakat használta, becs’szó) ha lányos színű bilin kell üldögélnie. Ekkor már én is kezdtem szánalmasnak érezni magunkat, de megelőzendő a későbbi pénzköltést a pszichológusnál, visszaballagtunk a polcokhoz, és egy zöld, kacsás példánnyal végül távoztunk a boltból.

Pár nappal később emberem még mindig a bili-ügyön pörgött, szerinte nem jól választottunk, inkább vécészűkítőt kellett volna vennünk. Gondolatait tett követte, így van már nekünk szűkítőnk is, a nem lányos színű, kacsás bili pedig kihasználatlanul gondolkodik a régi szép időkről.

Marci pedig szépen fejlődik a szobatisztaság terén is. Ha pisilnie kell, szól: Kaka! Ilyenkor spurizunk a legkisebb helyiségbe, és minden esetben van produktum. Nagydolog esetén is szól, azonban egyelőre csak az esemény után, ezért reggel kap pelenkát, aztán ha ügyes vagyok, időben ki tudom vinni a wc-be, de ha nem, akkor sem kell takarítanom.

Annyira édes, ahogy apró lábait kapkodva siet ki a mosdóba, és próbálja lehámozni magáról az alsógatyát. Esemény után pedig egyedül tép wc-papírt, használja, ahogy kell, majd ki is dobja. Végül megtapsolja magát. Mert már azt is tud. Igazit, csattogósat, NYITOTT tenyérrel! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése