2012. augusztus 22., szerda

Nyugis napok


Korán kelés, reggeli készítés, arc rajzolás, mégiscsak kimegyek a városba, nézzek ki valahogy, nincsegyrongyomse - érzés. Elindulás, buszozás, földhivatal, nem tudnak vidéki ingatlanról hiteles térképmásolatot adni, az illetékes hivatalnál kell kérni, sebaj, majd utazunk egyet, fő, hogy az eredeti tulajdoni lap megvan. Buszozás át a városon, munkáltatói igazolás vár a recepción, köszi szépen Nóri, közben telefon, bocsi, de megfelel a hitelesítetlen másolat, hurrá. Vissza a földhivatalba, még emlékeznek ránk, megvan a térkép, viszont nem fénymásolnak, rövid kitérő egy fénymásolószalonba.  A változatosság kedvéért buszozás,  ezúttal egy bankfiókba, számlakivonat kérés, ami csak holnapra készül el, elnézést, most nem tudom lekérni, valami gond van a rendszerrel.

Mindezt ma délelőtt pergettem le, 38 fokban, egy kétévessel súlyosbítva. Említett kétéves immáron két lábon jött velem (hol a sajátján, hol igénybe véve az enyémet), és minden, azaz MINDEN villamost, buszt, teherautót lecövekelve csodált meg, ami kissé lassította az események folyását.

A kár csupán egy kócossá alakított reluxa, némi reklámanyag, egy-két papírpohár a vizesautomatából, és néhány marék virágföld, ami a bankfiókban került valahogy a szépre mosott padlóra. A fénymásoló átalakítását sikerült idejében megakadályoznom.

Holnap a NAV kerül sorra, csak szólok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése