2012. február 19., vasárnap

Vizsgadrukk

Szombaton lesz az első vizsgám, tehát mondhatni evidens, hogy az azt megelőző utolsó hétvége az alábbiak szerint telik:

Szombaton iskolában vagyok, majd plázát járok, ajándékot keresek Zsuzsa napra. Megállapítom, hogy továbbra is nagyon utálok plázában ténferegni, az egyetlen jó dolog benne a mozi, és hogy többnyire tiszta a WC. Vásárfiát nem találok.

Sötétedik, mire hazaérek, a fiúk szerencsére nem ettek meg mindent ebédre, nekem is maradt. Melegítek, eszem, kávézok (fél hét van, de leesik a fejem), megcsodálom Manó újdonsült motoros tudományát, pakolás, fürdetés, altatás. Éppen kezdenék magamhoz térni, mikor Marci felsír, hozzánk kívánkozik. Az uram mellé bújik, döngicsél neki, elalszanak, irigykedek.

Átviszem a laptopot a kisszobába, most már tényleg tanulni fogok. Alig fél óra múlva csilingel a gép, hogy ha nem kap egy kis áramot, 7 perc múlva bizony be fogja adni a kulcsot. A kisszobában két konnektor van, egyik előtt kanapé áll, a másikban gyerek- és anyazár, mert olyan ravasz kis szerkezet, hogy nem tudom leszedni. Ezt jelnek veszem, leállítom a gépet és csatlakozom az enyéimhez.

Vasárnap reggelit készítek, összepakolok, majd míg a fiúk elmennek a játszótérre, mosok, porszívózok, mosogatok, ebédet főzök. Ebéd után elvonulnak aludni, végre tanulhatnék, ehelyett kedvenc blogjaimat olvasom, aztán kicsit csacsogunk telefonon a tesómmal. Felébrednek, éhesek, hát persze, hogy sütök nekik palacsintát. Elpakolom a romokat, játszunk kicsit, jön a napi betevő torna Marcinak, sajnos ma a telefon sem elég motiváció a mászáshoz, kéz-láb masszázs. Már megint este van, vacsora, fürdés, altatás. Na, most már igazán elkezdek tanulni, és örülök nagyon, hogy nincs tévénk, mert akármilyen érdektelen műsor menne, biztosan tátott szájjal nézném…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése