2012. február 9., csütörtök

Kamillázunk

Marci megbetegedett, hurutosan köhög, és tiszta takony. De láza nincs szerencsére, jól eszik, iszik, és napközben a kedve is jó. Az éjszakák viszont nehezek, hánykolódik, gyakran felsír, egyikünk sem alszik valami sokat. Ha felülök az ágyban, és a karomban tartom, függőleges helyzetben jobban szelel az orrocska, nyugodtabb az álom. Milyen jó is lenne egy amolyan klasszikus fotel, magas háttámlával, minek ilyenkor nekidőlve akár még aludni is tudnék, anélkül, hogy attól kellene tartanom, hogy kiesik a karomból a tízkilós kis test.

Nem vittem orvoshoz, mert ismerem a dokinkat, azt javasolná, amit magamtól is adok neki: kakukkfüves köptető, tengervizes orrcsepp, sok folyadék…Ma készítettem egy nagy fazék kamillavirág forrázatot, bevittem az aprócska fürdőnkbe, betettem a kádba (nehogy Manó elérje) aztán kb. egy órán át üldögéltünk a kellemes, illatos gőzben. Remek alkalom könyvek nézegetésére, mondókázásra, és a szokásos kéz-láb masszázsra.

A fogásokat Andi mutatta, és afféle házi feladatként minden nap végiggyúrom a következőképpen:

  1. A tenyerén a kéztőtől indulva, lassan de folyamatos, erős nyomást gyakorolva végighúzom a hüvelykujjam az ujjak tövéig. Lehet közben mondókázni: Hüvelykujjam almafa…
  2. Ugyanígy, egyenes vonalban az ujjközökig
  3. Az ujjak között erősebben nyomom pár másodpercig (itt Andi szerint akupunktúrás pontok vannak, de ehhez végképp nem értek)
  4. Megfordítom a kezét, és a mozdulatsort megismétlem a kézfején is
  5. Egyenként végiggyúrom, simítom az ujjait
  6. Hasonlóképpen végiggyúrom a lábfejét is

Az elején még nagyon nehéz volt, szinte szét kellett feszíteni az ujjait, most már csak akkor feszül be ilyen erősen, ha jobb kezével fog valamit. A lábánál is nagyon kifejezett a különbség, de hogy mennyire az igazából most lett nyilvánvaló számomra. A legutóbb kapott TSMT feladatsorban váltott lábbal kellene labdába rúgnia, miközben tartom őt állásban, de csak a jobb indul el L

Próbálom a nyakizmait is nyújtani, egyrészt oldalra, miközben törökülésben ülök, ő pedig az ölemben. Bal kézzel lefelé tolom a bal vállát, jobb kézzel pedig jobbra-előre fordítom a fejét. Korábban nagyon tiltakozott ez ellen, szerencsére most már elfogadja, ahogy a következő fogást is. Ülök a földön, ő fekszik előttem. A lábfejem a vállán, ezzel tartom, finoman leszorítom a földre, közben két kezemet a tarkója alá csúsztatom, és óvatosan előre bólintom a fejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése