2014. augusztus 5., kedd

Udvari bolondok

Úgy esett, hogy készen lett a térkövezés, majd’ egy hónapig söprögettük a fugákba a homokot, de közben az udvar le nem kövezett részéről magától nem tűnt el a kupi, hát most mit csináljunk? Osztottunk, szoroztunk, nem volt nehéz rájönni, hogy sok órabérbe kerülne, ha helyettünk mások talicskáznának, ezért aztán a SzembeBt kapta a lehetőséget a referenciamunkára. Első próbálkozásuk még januárban a konyhaszekrény felső elemeinek bő egy nap alatt történő felszerelése volt, azóta a lelkükön szárad egy szerszámos-kamra ajtó és egy majdnem kész kerítésbetonozás SzembeLacinál, az Udvarprojekt lapátolós-talicskázós felvonása nálunk, és vélhetően nem ússza meg egyik porta sem a nagyon egyedi otthon készült játszóteret. A Bt munkáját kettő darab aprótermetű akadályozta -innen is, onnan is egy, hogy igazságos legyen- akik országos cimborák, felejthetetlen volt például, mikor Máté a paradicsompalánták között próbált menekülni anyja haragja elől, Marci pedig a pálya kert széléről szurkolt neki.


A humán erőforrás megszerzése után muszáj volt venni néhány szerszámot és egy új verdát, mert eddig folyton kölcsönkértük ha szükség volt rá, kezdett már ciki lenni. Metálfekete szín, puha légrugózás, elsőkerék-hajtás, nagy csomagtartó, cabrio…a gyerekek élvezték a legjobban. 

Az uram nagy vágya teljesült: egy Lexusnak tolhatja...
Ezután már nem is kellett más, mint nagyjából másfél hét, amikor este tíz előtt csak akkor láttam az uramat, ha sört vagy túrórudit vittem a jómunkásembereknek. Csupasz kerítésoszlopaink előtt sorra álltak meg a sétálgató falusiak nézelődni -szerencsések, sétálni is van idejük-, jótanácsokat adni, melyek többsége a minek vesződsz vele, inkább csináltatnád meg vonalon mozgott. 

Most pedig következzenek az ilyen volt képek.

A jövő kapujában

A hátsó kerítés előtti rész
És ilyen lett:

Virágoskert  lesz belőle

A hátsókerítés előtti rész

Mert ők fáradhatatlanul hordták a szemetet, a tűzrevaló kerítésmaradványokat, a sittet, a gyerekeket, egyengették a földhányásokat és gereblyéztek. 

Projektzáró buli

Hoppá, hamarosan kerttervezés következik!

3 megjegyzés:

  1. Hoppá, jól eltűnt!

    Az ünnepélyesség kedvéért egy kis konfettit szórhattál volna a fiúk feje fölé :-)

    Kíváncsian várom a folytatást! A házból kiindulva biztos nem fogok csalódni. Akár még meg is tudjátok idén csinálni. Egy kis túrórudi ,egy kis sör, egy kis Apa ezeket a virágokat ide ültesd el kérlek.

    Nem ide tartozik, de azért megkérdem: fogacskásnyűglődéssel hogy vagytok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legközelebb megfontolom. Ja, inkább nem, még a végén nekem kell összesöpörni :)
      Idén még füvesítést tervezünk a hátsó kerítés előtti részen, és pár évelő, meg egy csomó hagymás elültetését az oldalsó kertbe. Még nem látom tisztán mit is szeretnék, főleg innen-onnan kapott ingyen-növényekkel operálok, de hát kezdjük el, aztán majd meglátjuk :)

      A fogak ketten vannak már, és megjelenésükkel szerencsére el is múlt az egész napos sírás. Az Adamo sajnos nem lett átütő siker, Lackó kb. tíz percig van el benne, ha hintáztatom, és közben lát is engem. Elalvásról szó sem lehet. Azért nem adom fel :)

      Törlés
    2. Ismerkedő fázisban van még. A mi hintánk a konyha és a nappali között szokott lenni, így látótávolságon belül voltam és általában amire elmosogattam addigra el is aludt. Kint meg a diófára volt felrakva, ott meg a falevelek tisztára elbűvölték. Amikor rossz idő volt és bent voltunk akkor meg az ablakon keresztül bámulta a babzsákjából.
      most, hogy már így megnőtt csak huncutkodásra van használva, nem hajlandó aludni csak a kiságyában.

      Törlés