2012. április 24., kedd

Fejlesztőeszközök otthonról – lendkerekes motor


Évekkel ezelőtt leptem meg vele az uramat, aki jobban szeret motorozni, mint ahogy az szerintem egészséges lenne, de az idő megtanított belátni, hogy egy bizonyos kor után az ember már nemigen változik.
Nagyon praktikus kis játék egyébként, mert amellett, hogy mindkét kereke forgatható, még berregő hangot is ad, és olyan csúnya, hogy már szép. Marci szívesen játszik vele, nem mondom, hogy túlzásba viszi, de időnként próbálgatja két kézzel, egyszerre pörgetni a kerekeket.



Ma reggel, miután szokás szerint cumisüvegből megetettük és elringattuk a plüsslényeket, elővette a motorost is, hogy ő is megkapja a maga adagját. Forgatta, nézegette pár pillanatig, majd mosolyogva felkiáltott: Apa! Apa!
Azért nem kell elbíznia magát az én uramnak, mert délelőtt, mikor a másfél órás kismotoros túránkat abszolváltuk a kb. 200 méterre levő boltba, Marci egy igencsak rossz arcú, hajléktalan külsejű járókelőt is hasonló lelkesedéssel üdvözölt…

A mászás egyre jobban megy, annyira örülök, amiért a jóslatok ellenére mégis beindult, hogy a járástanulást szinte teljesen abbahagytuk, helyette mászunk és mászunk. Kitartóbb, ha én is mászom vele, a térdemen már bőrkeményedés nőtt, és idén biztosan nem fogok rövid szoknyát hordani. Nagyon szeret kergetőzőset játszani, ilyenkor én megyek elől, ő pedig megpróbálja elkapni a lábamat. Ha sikerül, veszettül elkezdek jajgani, a kis zsivány pedig tiszta szívből kinevet.
A fő közlekedési formája továbbra is a fenéken csúszkálás, de ha szólok neki, hogy tessen csak négykézláb menni, azonnal átfordul, és úgy halad tovább. Egyre jobban elkapja a ritmust, és az összes ujjacskáját nyújtva tudja tartani többnyire. 

2 megjegyzés:

  1. Egyébként... az én lányom izomzata meg kissé hypoton. No nem nagyon, épp csak annyira, hogy kicsit aggódjunk érte 1 és 2 éves kora közt (most lesz 6), mert 15 hónaposan kezdett csak mászni (addig gurult, azt hittük, már nem is mászik, vártuk, hogy felálljon, erre csak a hasát emelte meg a huncut), és 20 hónaposan kezdett egyedül járni. Viszont míg te tudtad már fél évesen, hogy gubanc van, és a késedelem alatt végig tudtam, hogy nincs... Már sportol is, egy éve úszni tanul, és lovagolni kezdett. Enyhe bajból magát is valahogy kigyógyítja a gyerek idővel, ti pedig nagyon ügyesen fejlesztetek. Eltűnik a különbség. :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy már minden rendben a lánykáddal :)Marcinál életformává kell válnia a mozgásnak, úsznia pl. a gyógytornászunk szerint szinte kötelező lesz. Lassan muszáj összekapnunk magunkat az urammal, hogy példát mutassunk neki :)

    VálaszTörlés