2012. január 24., kedd

Halolaj

Nem is írtam még, hogy az újévben a tapaszolás mellet kipróbáljuk Manóval a halolajat is. A Miből lesz a cserebogár egyik epizódjában egy kezelhetetlennek tartott négyévesből pár hét alatt majdhogynem mintagyereket faragtak a segítségével, és annyi jó tulajdonságát soroltak fel, hogy elraktároztam az agyam egy fiókjába, ha szükség lesz rá, kipróbálom.

Azt kb. mindenki tudja, hogy az omega3 zsírsavak fontos szerepet töltenek be az egészség megőrzésében, és az is köztudott, hogy a magyarok milyen kevés halat fogyasztanak, ami legjobb forrása lenne eme zsírsavaknak. Mi igyekszünk hetente legalább egyszer halat enni, bár ezt jobbára csak Manó és én tesszük, mert az uram nem nagy halbarát. A halrudacskát megenné, de azt nem kap. Elolvastátok már miből készül? Talán halhús is akad benne egy kicsi.

De miért is fontos az omega3? Egy csomó dolgot pozitívan befolyásol, akit érdekel, mindent megtalál a neten, de esetünkben az a lényeg, hogy a mozgásszervi problémák javulását is elősegítheti.

Eddig azonban nem találtam olyan készítményt, ami valóban kanalazható szűz lazacolaj, és nem pedig kapszulás. Most viszont igen, és a leírás szerint hűdenagyonjó, nem is vészesen drága, és ami szintén fontos, Marcus szívesen megeszi. Minden nap egy teáskanállal. Kb. 3 hete fogyasztja, állítólag hat hét után várható látható eredmény. Nem várok persze csodát, mit ahogy a Tapingtől sem, és a többi tornától sem, de hiszem, hogy ezek együtt, kiegészítve egymást, segítenek Manónak, hogy utolérje a korosztályát. Aztán még a végén mégiscsak vízilabdás lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése