2015. február 16., hétfő

Fürdőszoba

Dobpergés....készen van! Cirka másfél év alatt ez a második helyiség, hát megy ez!


Mutatom is honnan indultunk, a lenti képeket akkor készítettük, mikor először jártunk a házban.

A felújítás korábbi lépéseiről itt és itt olvashattok.

Miután beépítették a kádat, és végre már nem lavórban kellett tisztálkodnunk, a fürdő háttérbe szorult, másra kellett az idő és a pénz. A házban találtunk egy irodai szekrényt, ezt állítottuk be a tisztálkodási és takarító szerek számára, a tetejére pedig az uram rádrótozta a régi lakásunkból importált tükröt. Emelt fővel, kihúzott derékkal pont a hasamat láthattam benne. Az ablakot átfestettem, jövőre talán ki tudjuk cserélni.
Tavaly év elején, mikor a lakóhelyváltás miatt aktuálissá vált az újabb környezettanulmány, gyorsan megvettük a mosdót és az uram elkészítette a fürdőszoba-szekrény alsó részének vázát is, hogy a tanulmányozó lássa rajtunk az igyekezetet. Először vásárolni akartunk mosdószekrényt, de egyrészt nem találtunk olyat, ami tetszett volna, olyat pedig pláne nem, melyet nem kell a falhoz rögzíteni. A vízcsövek ugyanis ezen a területen meglehetősen sűrűn és kaotikusan futnak a falban, nagy szerencse kellett volna, hogy ne fúrjuk meg véletlenül. Végül, magad uram, ha szolgád nincs, a szekrényt az én aranykezű emberem készítette el, büszke is vagyok rá!

A káddal szembeni fal elé került volna eredetileg a mosógép, aztán mégis úgy döntöttünk, mivel van nekem mosókonyhám a pincében, tegyük inkább oda a gépet, ami így tizenévesen úgyis elég ronda már, nem kell közszemlére tenni. Viszont a mosógép-csatlakozó ott virított a falon (csempén), azt jó lenne eltüntetni valahogy. Először egy faltól-falig tükrös szekrényt tervezünk ide, amiben minden elfér, úgymint szennyestartó, vasalódeszka, felmosó, porszívó. Később eszünkbe jutott, hogy már nem 36 négyzetméteren lakunk, és mindezen dolgoknak számos más helye lehet, nemcsak a  fürdőszoba. Szekrény-ötlet tehát feledve. 

A magam részéről mindig olyan fürdőszobát szerettem volna, ami valóban mintha szoba lenne, tágas, világos, szőnyeggel, karosszékkel, virággal. Az álom várat ugyan még magára, de az urammal kiokoskodtuk, hogy a mosógép helyére tegyünk egy felnyitható ülőkéjű padot, így három legyet is üthetünk: bár nem karosszék, de ülőalkalmatosság mégis, elnyeli a szennyest, és párnákkal eltakarható a mosógép-csatlakozó is - ez utóbbit nem akartuk megszüntetni, hátha mégis szükség lesz rá egyszer. Sokáig kerestük a megfelelő padot, végül decemberben került a helyére. 
A pad  fölé pedig egy gobelin képet akasztottunk, amit még évekkel ezelőtt hímeztem, de mintha csakis ide készült volna.
Az eredménnyel nagyon elégedettek vagyunk, és ha lenne nagylátószögű objektívem megmutatnám egyben is az egészet, de talán elképzelhető a részleteiből is.

Végül pedig mutatom a mestert és tanítványait munka közben. Csoda, hogy ilyen jól haladunk?


7 megjegyzés:

 1. Gyönyörű lett!!! Mondd meg az uradnak!

  Kár, hogy azt a ritka szép lila kádat nem hagytátok meg... úgyis dívik az ombre :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megmondom :)
   A képen fehérnek tűnő mosdókagyló pedig halvány rózsaszín volt, ó azok a kilencvenes évek :))

   Törlés
  2. Nekem nagyon-nagyon tetszenek a fekete-fehér enteriőrök, de Apa nem pártolja (szte kórházfíling) és érdekes, nem is működik nálunk. Viszont a szürke árnyalatai annál inkább.
   Nem baj, most már van hol csorgassam a nyálam.

   Törlés
 2. Csodaszép, gratulálok! :) Egy az ízlésünk fürdőszobailag, én is igyekeztem hangsúlyozni a SZOBA mivoltát az ártatlannak, így csempe nálunk csak kb derékig van, képek a falon....Kár, hogy nekem csak cirka 4 négyzetméter állt rendelkezésemre. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Sajnos mi sem fogócskázhatunk a magunk 6 négyzetméterén, pedig de jó lenne :)

   Törlés
 3. Nagyon szép lett! Gratulálok az eredményhez és az ügyes kezeknek. Csak így tovább!

  A segédmunkásaitok, akárcsak nálunk, gondoskodnak munka közben szórakoztatásotokról. Gyerek lábalattlévőség nélkül hol maradna az izgalom? ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, igyekszünk. Az biztos, hogy az unalom szó nem nagyon jut eszembe mostanában :)

   Törlés