2018. január 8., hétfő

Az új év elején

A faluban lassanként eltűnnek a házakról a karácsonyi fények, hamarosan én is elcsomagolom a díszeket. Új év áll előttünk, új tervek, feladatok, ünnepek, lehetőségek. Az urammal már elkészítettük szokásos évi számvetésünket, értékeltük 2017-et, és megbeszéltük terveinket erre az esztendőre, és bár nem szokásom, de tettem betarthatónak remélt fogadalmakat is. 

Rendezgetem a karácsonyi szünetben készült fotókat, milyen gyorsan elrepült ez a néhány nap! Mégis mennyi minden belefért: ünnep, vendégség, együttlét, pihenés... mondjuk ez utóbbi az előbbiek miatt csak részben valósult meg, de sebaj. Tartalmas, szép napok követték nálunk a karácsonyt, sokat játszottunk, süteményt sütöttünk, beszélgettünk, kirándultunk, tanultunk, meséltünk, elkészítettem életem első egészben sült libáját, szilveszter éjjelén az utcán koccintottunk és néztük mások tüzijátékait. Nehéz elengedni...


Szenteste után még kétszer ünnepeltünk családjainkkal. Az aprók mindkét alkalommal lesték az angyalokat.

A közelünkben remek kirándulóhelyek vannak.Az udvarunkon már nem, de a házunk fölötti dombon még fehér volt a karácsony.A téli szünet kedvence a Diótörő. Nem lehet megunni.Mézest többször is sütöttünk, villámgyorsan elfogyott.Az új autós szőnyeg egy vizuális rettenet, de két (három) autómániás fiúnak maga a boldogság.Gyerekek, róka, legó, karácsonyfaJuli bábszínháza  hamar tetőt kapott és várrá változott.
Köszönöm, hogy velünk voltatok, 2017 utolsó rózsájával kívánok minden kedves olvasómnak boldog új esztendőt!
4 megjegyzés:

 1. nEKTEK IS BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK. a VÁRRÁ VÁLTOZOTT BÁBSZÍNHÁZ AZT JELENTI: BELAKTÁK. jÓ AZ AZ ANGYALLESŐS FOTÓ!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Belakták, és ez érthető szó szerint: szőnyeget terítettünk alá, ott is akartak aludni. Marci erősen hisz az angyalokban, Mikulásban, "hallja", "látja" őket, a tesói pedig mennek utána. :)

   Törlés
 2. Boldog új évet kívánok én is!

  VálaszTörlés