2017. április 10., hétfő

Tündérke





A horgoláshoz hasonlóan varrni sem tudok, de azt is nagyon szeretek. A nap egyik legkedvesebb része, mikor már mindenki alszik, én pedig egy bögre forró teával leülök a laptop elé, bekapcsolok egy filmet, és varrogatok, hímzek vagy éppen horgolok. Csend van, senki sem visít, nem támad ezer baja, nem szomjas, nem kell bekötni képzeletbeli sérüléseket. Kellenek nagyon ezek a magányos órák, feltöltenek. Cserébe nem nagyon fekszem le egy óra előtt, de bizony megéri.



A tündérünk is ilyen éjszakákon született, elég sok éjszakán, ami azt illeti. Már jó ideje szerettem volna varrni valami "Tildásat", angyalt például, de ugyebár vagy hármat varrok, vagy egyet sem, ez pedig inkább eltántorított, mint meghozta a kedvem, úgyhogy bele sem fogtam. Ősszel azonban elkezdett mozogni Marci első tejfoga, én pedig akkoriban olvastam Modeszta blogján a kisfiának készített Fogtündérről. Milyen kedves ötlet, varrok én is egyet, mindenkié lesz, így (talán) nem vesznek össze rajta a fiúk! Végül addig-addig gyűjtöttem a bátorságot, hogy kipottyant a második fogacska is, ám Fogtündérünk bár dolgozott, még mindig nem öltött testet.



Tavasz elején kaptam ill. vettem néhány Tilda könyvet, és úgy éreztem az egyikben látott karácsonyi angyal egyenesen arra teremtetett, hogy Fogtündérként üldögéljen egy immár harmadik tejfogát elhullatni készülő fiúcska ágya mellett. Sok, nagyon sok éjszaka alatt készült el, kézzel varrtam minden porcikáját, az eredeti figurán picit változtatva.





Marci pedig úgy örült neki, ahogy csak egy olyan gyermek tud, aki még tiszta szívvel hisz a mesékben és a csodákban.
Szerinte a Tündérke éjszakánként életre kel, körberepül a szobán, majd elindul beszerezni a vágyott apróságot, ami elfér a táskájában.



Mindig tudja, mit kell hoznia, hisz előre megbeszélik Marcival. Rejtett a kistáska már üveggolyót, kisautót, majd még egy ugyanolyan kisautót, hogy Lackónak is legyen. A legközelebbi fogért cserébe Marci gumiszalagot kért, de nem akármilyent, pontosan olyat, amilyen Nyúl Péternek van, szóval fel van adva a lecke. Szerencsére a Tündérke nem izgul, van még néhány napja, hogy utána nézzen, milyen szalagtekercsről is van szó pontosan, mert hát, akit így szeretnek, aki esténként jóéjt puszit kap vászon orcájára, annak teljesíteni kell a kis-táskányi vágyakat.



- Tudod miért tud igazából életre kelni, anya? Mert szívet is varrtál bele!


5 megjegyzés:

  1. Hoho... meg hogy nem tudsz varrni...☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem véletlenül nincs közeli kép, és azt sem láttad, mikor a kész varrást bontottam fel, és a ruhája is más színű lett volna, de elszabtam... :)

      Törlés
    2. Akkor is tudsz, akkor is tuuudsz! :) Ügyes vagy, no, nekem nagyon tetszik. :)

      Törlés
  2. Az az utolsó és előtti mondat(ok)!!! Szép lett, ügyes vagy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marci nagyon szép lelkű kisfiú. Sokszor meglep hasonló gondolatokkal.

      Törlés