2014. február 13., csütörtök

Rövid határidővel

vállajuk Ikea konyhaszekrény összeszerelését.
Jelige: Három hónap


Tavaly ilyenkor, mikor a fűtetlen házban eszkimónak öltözve vertük a csempét, még nagyon távolinak tűnt, hogy egyszer azt mondhatom: van egy olyan helyisége a házunknak, ami már majdnem készen van. A hónapokig tartó rezsózás után kis híján megöleltem az újonnan vásárolt villanytűzhelyt, a lavór után szerelmetes pillantásokkal simogattam a mosogatót, és a gyomrom még most is görcsbe rándul, ha Marci karambolosat játszik a bútor, vagyis a BÚTOR két méteres körzetében.



Nem kapkodtuk el ezt sem, még valamikor október végén kezdtem tervezni, először átrágtam magam a korábban gyűjtögetett töménytelen mennyiségű inspirációs képen, aztán szépen felballagtam a kék-sárga honlapra és az ottani bolondbiztos tervezőprogram segítségével összehoztam a vágyakat és a lehetőségeket.



Azután néhány hetes szállítás következett, ha az uram Budapesten járt, mindig hazahozott egy csomagtartónyi konyhát, és amikor éppen ráért, összerakott egy-egy elemet. Január elején csempéztünk, aztán pikk-pakk alig telt el egy hónap, és használatba is vehettem a csillogó új konyhát. A projektet viszonylag kevés anyázással megúsztuk, pl. tudtátok, hogy az ikeás bútor két egész centivel szélesebb a sztenderdnél? Nem? Mondjuk ez csak akkor érdekes, ha nem ikeás munkapultot választotok hozzá, fizettek ki, és visztek haza. Mint mi.

 


Lényeg, hogy a szekrény készen van, és én végre kicsomagolhatom a borospoharakat, amiket még az esküvőnkre kaptunk, és azóta is anyósomnál várják, hogy legyen helyünk, ahová tehetjük őket. Talán még használni is fogjuk, pedig már úgy megszoktuk a bögrét…

Üdv a katalógus 38. oldalán. Nekünk tetszik.

11 megjegyzés:

  1. Gyönyörű konyhátok van!!! Te jó ég, komolyan olyan, mintha egy lakásmagazinból szedted volna a képeket. :)
    Nagyon tetszik a csempe, a csap , na meg persze a padló. Ügyesek vagytok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Bevallom, fotózás előtt azért vágtam egy kis rendet...

      Törlés
  2. Hú, de szép! Áprilisban hajókázunk egyet, de utána esetleg èlőben megtekinthetnénk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hátperszehogy! Csak ezúttal ne hagyd otthon a fényképalbumot!

      Törlés
  3. Ez gyönyörű!:-) Nekem a padló, szőnyeg kombinációja tetszik. És persze a mosogató.:-)

    VálaszTörlés
  4. Már rákattintottam párszor erre a bejegyzése és elsőre komolyan azt hittem hogy katalóguskép. Nagyon szép lett! Még másik nagy kedvencem a fekete-fehér járólap a WC-ben és a fürdőben.

    VálaszTörlés
  5. A járólap színét és az ajtókat elfelejtettem írni, azok is bejönnek nagyon a fehér fallal egyetemben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik.:) Azt szeretem ebben a házban, hogy minden olyan, amilyet mi szeretnénk, nem kell megalkudni, semmi sem túl jó vagy új ahhoz, hogy sajnáljuk kicserélni. Igaz, lassan haladunk, sokkal lassabban, mint először gondoltuk, és egy csomó dolog ideiglenes, vagy éppen nincs is, de nem baj, minden beérik, és jobban tudunk örülni annak, amit elértünk.

      Törlés