2014. szeptember 30., kedd

Ötvenöt mázsa meleg


Tavaly nagyon belejöttem a tűzrakásba, a szezon közepére elértem az egygyufás szintet, és megtanultunk spórolni a fával is. Ez mindenféle őrült cél kitűzésére késztette az én uramat, mint pl. novemberig nem fűtünk, vagy tavaly megmaradt egy sor tűzifa, idén maradjon kettő, tavaly egy hónap alatt elégetett mennyiséget osszuk be másfél hónapra és hasonlók. Azt hiszem eléggé belerondítottam a terveibe, mikor múlt héten begyújtottam, de hát Lackó már kúszik-mászik, ne hideg padlón tegye, és éjjelente nekem sem volt valami kellemes pulóverben vacogni a gép előtt.



Még augusztusban hozattunk fát, azt hiszem bekerültünk a körbe, mert megkaptuk Sándor telefonszámát, ami nyilvánvalóan csak a kiváltságosoknak jár, tavaly csak üzenni tudtunk neki Szomszédnénivel, aki szólt a fiának, aki Sándor közelében lakik, és mikor összefutottak, átadta a rendelést, aztán egyszer csak nálunk volt a fa. A fizetés szintén a feni láncon haladt keresztül. Tavaly nem is láttuk őt színről színre, de most éppen itthon voltam, mikor megérkezett az almazöld IFA, kérdezte, a térkőre borítsák-e, de riadt tekintetemet látva gyorsan kapcsolt, jól van, akkor nem.

Izgalmas falunapi programok helyett pakoltunk, de azért hallottuk, hogy a Coop mögött valaki hajmásipétert énekel

Felhívnám a figyelmet a nagyon praktikus szigetelés-állványra...
és az uram munkavédelmi cipőjére
Gyerekmunkás

Nekem nagy megnyugvás ez a rakás csertölgy, pedig ezt már jövőre vettük, az idei tüzelőnk egy éve száradt a fáskamrában mielőtt levittük a pincébe, és a most vásároltat behordtuk a helyére. 

DIY falburkolat általam kivitelezve

Fázni már nem fogunk, főleg, ha tényleg igaz, amit a fűtésszerelő ígért, és holnap beszereli a puffertartályt a kazánházba. Az uram este ezzel a hírrel jött haza, meglett az eredménye a napi többszöri telefonos nyaggatásnak, szia szívem, megyek a pincébe kiszedni három ajtót tokostul, hogy beférjen a tartály. 
Ismét flex-szag terjeng nálunk, már hiányzott.

6 megjegyzés:

  1. Nálunk is pont a hétvégén került be a fa a helyére. Az urad nem talált kisebb hasítótönköt:-)

    Tudod: "Ha vidéken laksz és nincs flexed, akkor buzi vagy. Ha van, de nem használod, akkor is"

    A szomszédunk tutira nem az. 3 éve lakunk itt és minden nap felzendül a flex-körfűrész duett. :-( Nem ártana egy zajvédő fal, mert pont olyan mintha a mi udvarunkon csinálná, mert pont a kerítés mellett van a műhelye. Mondjuk szerintem azért flexel egész nap, hogy ne hallja rosszindulatú asszonyának a sipítozását, úgyhogy elnéző vagyok. Gyereket mondjuk nem tudok sem az udvaron, sem nyitott bejárati ajtónál altatni.....mert ha nem flex, akkor boltosnéni vonyít, szóval.....minden nap tudom, hogy mi az ebéd, ki kér hozzá tejfölt, ki kenyeret, ki szedi össze a kiteregetett ruhákat, ki részeg, ki nem...pompás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihi, a flexes mondást az uram is szokta idézni :))
      Nekünk szerencsénk van a szomszédainkkal, kedvesek, segítőkészek, csak néha szól a fűkasza, körfűrész, ugat a kutya, de hát ez van, falun élünk, Bp-en egy őrült nő ordítozott iszonyú stílusban a gyerekeivel, és egy pár élt kétnaponta hangosan nemi életet, néhányan éjjel szerették hallgatni a mulatóst, ehh, akkor inkább a flex...

      Törlés
    2. Ó, az nem hasítótönk, AZT hasította :)

      Törlés
    3. Persze én is inkább ezt hallgatom. A kistraktor zaja nálam alap, egész gyerekkoromban muzsikált, örülök, hogy a szomszéd bácsinak van és használja is. Mulatós szomszédjai Édesanyámnak vannak, vidéken sem piskóta. Az egyik cigányzenét hallgat, a másik részegen jódlizik (német)

      Ó, Tényleg! Aranyosak :)

      Törlés
  2. Ezek a fiúk mennyire hasonlitanak!!! Enyém férj is táplált hasonló (tév)eszméket, mint novemberi fütés, sok megmaradó fa.... az elsőt már startból meghiúsitottam - befüttöttünk a héten....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokan rácsodálkoznak a hasonlóságra, azt szoktam mondani, hát persze, hiszen testvérek :))

      Törlés